FISKARSIN RUUKKI

Odoo • Image and Text

 

Fiskars on kaunis ruukkikylä Raaseporissa reilun tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Fiskarsin vanha rautaruukki on rakentunut vuolaan joen varrelle, upean luonnon ja viehättävien pähkinäpuulehtojen syleilyyn. Ruukkikylän rakentaminen alkoi jo vuonna 1649. Täällä voi todellakin tuntea historian lehtien havinan, minkä vuoksi alueesta onkin tullut monen suomalaisen vakituinen kesäretkikohde. 1980-luvulla teollisen toiminnan siirtyessä Billnäsiin, alkoi Fiskarsin kylään muuttaa taiteilijoita sekä muita luovien alojen ammattilaisia. Alueen taiteilijoiden ja muotoilijoiden yhteinen näyttely 1994 oli suuri menestys ja vuonna 1996 sai alkunsa Fiskarsin Käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta ONOMA. Fiskarsista on vuosien varrella muodostunut monitahoinen kulttuurin kehto, jonka jokavuotiset kesänäyttelyt tunnetaan kautta maan.


Fiskars tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa ja kehittyy jatkuvasti huimaa vauhtia! Näyttelytoiminnan lisäksi löytyy paljon pieniä puoteja, kahviloita, ravintoloita, työpajoja, joogaa, tanssia, maastopyöräreittejä, museotoimintaa, sirkustaidetta, kesäteatteria ja paljon muuta! Toivomme tämän verkkokaupan toimivan myös mielenkiinnon herättäjänä! Löydät täältä pienen läpileikkauksen paikallisista yrittäjistä ja tuotteista. Fiskars on kuitenkin niin paljon muutakin! Tutustu tuotteisiin rauhassa, vieraile myös yritysten omilla kotisivuilla. Fiskars Villagen sivuilta puolestaan löydät lisätietoa Fiskarsin ruukista ja sen tapahtumista. Museon sivuilta pääset tutustumaan ruukin monivaiheiseen historiaan.


Tervetuloa tutustumaan ja rakastumaan pieneen kyläyhteisöömme! Ja jos matkamuisto jäin hankkimatta, voit aina palata ostoksille verkkokauppamme kautta!


Linkkejä:  
Fiskars Village 

Fiskarsin museo